Nya arbetsformer när nya marknaden är på plats

Sedan 2011 har ATG, Svensk Travsport och Svensk Galopp, arbetat gemensamt mot en licensmarknad för spel där vi får möta våra kunder och konkurrenter på lika villkor. Nu är vi snart i mål.

Den 7 juni tog riksdagen beslutet. Den 1 augusti lämnar vi in vår licensansökan till Lotteriinspektionen. Och när vi vaknar upp på nyårsdagen den 1 januari 2019 har vi – äntligen! – en licensmarknad för spel på plats. För hästspel gäller att den lagliga marknaden kommer öppnas för fler aktörer än ATG. Vi hoppas att detta leder till ett ökat intresse för hästsporten och att dessa aktörer vill bidra till sporten och dess utveckling.

Villkoren för spel på hästar är dock fortfarande oklara och ska utredas av regeringen fram till oktober 2020. Det är av största vikt att utredningen kommer igång så snart som möjligt.

Under de senaste åren har du följt oss på vår gemensamma resa mot lika villkor. Nu har vi kommit så pass långt att vi börjar närma oss målet och när vi kliver in i nästa fas så gör vi det var för sig. Men vi är inte där riktigt än. Bland annat kommer vi att finnas i samma trädgård under Almedalsveckan. Du hittar information om våra seminarier här.

Vill du fortsätta att följa oss och utvecklingen på spelmarknaden för hästsport, är du välkommen att göra det här.

Hälsningar

Fredrik signatur
Hans Skaplöth
VD ATG
Ulf Hörnberg
tf VD Svensk Travsport
Fredrik Reuterskiöld
VD Svensk Galopp

 

Author's imageLikavillkor
Posted in: